Friday, January 6, 2012

Cara membuat rawatan wajah mengunakan produk AylaMyra.

Aylamyra Basic Facial Set

Rawatan Wajah lengkap mengunakan produk Aylamyra.

Waktu yang diperlukan hanya 40 minit.

1.Cuci wajah anda mengunakan pencuci muka Aylamyra Cleansing Gel ,pastikan muka anda juga dah bersih dari kesan make up.
Option kalau kulit anda jenis berminyak dan berjerawat gunakan Aylamyra Oil Free Cleanser manakala kalau kulit anda banyak sel kulit mati dan jeragat tambahkan Aylamyra Face treatment gel cleanser dalam proses ini.
Membersihkan wajah

2.Gunakan Scrub dan cuci wajah dengan rata,pastikan dibahagian celah dan bahagian hidung diberi perhatian.Gunakan Aylamyra Exfoliating Scrub ,scrub halus yang membersih lebih dalam.

3.Wapkan wajah mengunakan mesin jika tiada wapkan muka anda dengan semangkuk air mendidih,wap sehingga air menjadi suam.
Mengewapkan wajah

4. Gunakan tisu kapas atau tangan anda dan sapukan Aylamyra Hydro Toner diseluruh wajah.
Mengunakan tisu kapas untuk menyapu toner.

5.Memakai mask pilihan anda.Mask tak perlu pakai selalu anda boleh pakai sekerap 2x seminggu atau sekali dah cukup.Ini adalah Mask keluaran Aylamyra mempunyai bahan-bahan yang sangat berkhasiat untuk memastikan kulit anda mendapat manfaat sepenuhnya.Anda boleh memilih Aylamyra hydrathing C mask for whitening untuk mencerahkan wajah manakala Aylamyra hydrathing C mask Collagen untuk menganjal dan menegangkan kulit.Cara keluarkan mask dari pack ,letakkan pada wajah dan rehatkan diri sekurang-kurangnya 30 minit. 
Selain Mask jenis tampal Aylamyra juga ada mask jenis serbuk yang boleh anda pilih.Sila Klik sini untuk pilihan Aylamyra Deep Cool Mask

6. Pilih serum yang sesuai

AylaMyra Clear Skin Serum - untuk mencerahkan wajah
Aylamyra Purifying /Scar Serum- untuk masalah jerawat dan parut
AylaMyra 24 K gold Serum - untuk masalah kulit kering,kusam.anti penuaan,parut berlubang,oil seed,untuk buat skin glow dan tegang.
Aylamyra Eye Serum -untuk yang mengalami masalah eye bag dan mata bengkak
Aylamyra Stem Cell Peptide Serum -Untu parut berlubang dan skin damage
Aylamyra Open pore Serum- untuk liang pori-pori besar
Aylamyra Soothing Serum -untuk rawatan kulit sensitif
Aylamyra Renewal Diamond Serum -untuk jeragat,pigmentasi dan parut.

setelah memilih serum anda,tuangkan 1/3 botol ketangan dan urutkan ke wajah dari bawah keatas.urut secara membulat sehingga serum menjadi kering.

7. Pelembab.
Sapukan pelembab yang sesuai jika anda ingin membuatkan wajah lebih cerah dan bersinar sapukan AylaMyra Skin Repair Cream sebagai krim malam anda. manakala jika anda ada masalah jerawat sapukan AylaMyra Acne Solution di tempat yang ada pimple tersebut dalam 2 hari jerawat akan hilang.
Selain itu anda boleh memilih Pelembab siang dan malam Aylamyra Stem Cell Moisturizing gel kerana ia sangat bagus dalam membaharui sel,mencerah dan melicinkan kulit,membaiki kulit bermasalah dan awet muda.
Bagi anda yang ingin kulit lebih cerah jelita pula boleh memilih pelembab vitamin C dan Arbutin iaitu Aylamyra Concentrate Skin Brightening Cream krim pemutih terhebat dipasaran.

8.Pastikan sebelum keluar rumah anda memakai pelindung matahari. Manfaat pengunaannya sangat besar dan boleh dikatakan tanpanya hampir semua usaha anda untuk melindungi kulit wajah akan gagal.Pelindung matahari melindungi kulit kita dari sinar UV berbahaya yang memusnahkan sel-sel kulit.Sapukan Aylamyra SPF 30 Sun Block  didalam atau diluar rumah.

No comments:

Post a Comment

AylaMyra Skin Care

AylaMyra Skin Care