Wednesday, February 15, 2012

Kebaikan mengunakan Paper Facial Mask.


Kebaikan mengunakan Paper Facial Mask.

Saya tahu ramai diantara kita suka pakai paper mask ni sebab ia mudah dan mempunyai banyak kebaikannya.
jadi hari ni saya akan bincangkan tentang kebaikan menggunakan paper mask ni.

Sebelum tu kalau ada yang tak tahu paper mask ni adalah mask yang adalah kepingan kertas tisu yang lembut
yang dipotong menjadi mask yang telah direndam dengan pelbagai jenis nutrient dan bahan-bahan alami.

Paper mask ni biasanya dibuat mengikut jenis keperluan kulit ,kadang-kadang ada bahan intimewa seperti collagen,
lemon,ekstrak tumbuhan macam timun ada jugak yang pakai herba macam ginseng dan macam-macam jenis lagi.

Paper mask macam ni sesuai untuk lelaki dan wanita.Kita boleh gunakan selepas membersihkan muka kita dan biarkannya
selama 15 atau 20 minit.


Setiap paper mask ni mmpunyai fungdi tertentu, seperti
-membersih secara mendalam
-membersihkan pori-pori
-melembabkan kulit
-menganjalkan kulit
-menaikkan seri muka
-melambatkan proses penuaan.
-menyamankan kulit dari keletihan
dan banyak lagi.

Sebagai contoh AylaMyra Hydrating C+ Collagen mask ia membantu mengawal pengeluaran minyak,mencerahkan wajah dan
melembabkan wajah anda yang sememangnya letih akibat beban kerja dan cahaya UV.

Mana kala AylaMyra Hydrating C+ Whitening mask pula membantu melembut dan menghaluskan kulit serta mencerahkan kulit
dari kesan cahaya uv dan kekusaman.

Antara kelabihan yang kita dapat ketika mengunakan paper mask ni adalah
- mudah digunakan buka plastik dan terus letak kat muka
-boleh nampak kesan dengan segera.kesan ketara macam baru lepas buat facial kat salun.
-guna bahan organik so boleh bantu memberi tenaga dan detox kita punya kulit.
-harga berpatutan
-senang dibawa travel ,kerja luar dll.
-kalau esok ada appoinment penting atau majlis tak perlu kelam kabut nak gi facial guna jer paper mask.
-make up lebih cantik dan menyerap serata kalau lepas pakai paper mask.kulit lebih lembut dan bersinar
-boleh jadikan paper mask ni hadiah untuk kawan-kawan dan family.

No comments:

Post a Comment

AylaMyra Skin Care

AylaMyra Skin Care