Sunday, February 5, 2012

Macam mana nak atasi parut akibat jerawat ?





Macam mana nak atasi parut akibat jerawat ?

Jenis -jenis parut jerawat banyak faktor mempengaruhi seperti umur,warna kulit , adanya jerawat pada ketika itu dan masalah kulit yang lain ketika itu.

Sebenarnya banyak penyelesaian mudah nak hilangkan parut.Semakin mudah semakin tinggi risikonya.Sebagai contoh pengunaan laser dan yang sangat popular sekarang ni adalah mengunakan produk peeling.

Tapi korang kene tahu ni , semakin dalam korang peel korang punya kulit perghhh memang cantik dan halus kulit korang tetapi tempoh pemulihan menjadi sangat panjang dan sering berlaku alahan,alergi dan redness. Can u imagine ? dan saya tahu dah banyak yang mengalaminya gara-gara nak cantik cepat.

Bagi yang dah terjebak dengan produk peeling ni kene hati2 mengunakan produk kerana kulit muka korang sangat nipis dan dah tak ada self protection thats why kalau pakai produk baru berlaku alahan.Bukan sebab produk tu tak ok tapi keadaan kulit korang yang tak boleh menerima ingredient dalam produk tersebut.

Jadi daripada memakai produk yang merosakkan kulit sebaiknya hilangkan scar secara natural dan ambillah masa jangan nak cepat sangat hilang scar. Kalau ia hilang dalam 1 bulan ,semakin hilang minggu saban minggu adalah lebih baik.

Anda boleh gunakan AylaMyra purifying and scar serum dua kali sehari ,ia membersihkan wajah dari acne sedia ada,juga menghalang acne baru dan menghilangkan parut sedikit demi sedikit.

Jika anda mengalami acne tegar dan dah berlarutan dalam tempoh lama.Gunakan AylaMyra Clear acne solution untuk mematikan kuman dan menghilangkan jerawat. Sapu sebelah malam sahaja di bahagian acne sahaja.


No comments:

Post a Comment

AylaMyra Skin Care

AylaMyra Skin Care