Friday, February 3, 2012

Nasihat tentang penjagaan kulit semasa Hari Besar anda.



Nasihat tentang penjagaan kulit semasa Hari Besar anda.

Pastikan kulit wajah anda cantik menawan untuk majlis kahwin korang ,majlis graduasi,pertunangan,cukur jambul he he he (mak pun kene cantik jugak) dan macam-macam majlis lagi lah.

Walaupun kita ni tak popular atau pun sgt fofuler dah semestinya pada hari besar kita, kita akan jadi tumpuan jemputan yang hadir.Sudah tentu kita nak jadi yang paling cantik.Saya akan beritahu anda beberapa tips yang korang boleh follow untuk mengelakkan masalah kulit wajah pada hari istimewa korang.

Masalah jerawat.
kalau korang ni jenis kulit berjerawat ,dah baik pastu datang balik..parut pun banyak..korang kene pergi buat facial untuk keluarkan segala white dan black head.Ini mesti dimulakan 3-4 bulan sebelum majlis.Dan amalkan pemakaian serum untu jerawat serta parut dan krim khusus acne untuk mematikannya.Pemakanan dan mula kene jaga sebab pemakanan sangat mempengaruhi kulit kita.Amalkan makan buah yang mengandungi Vitamin C macam buah orange dan anggur.
Cadangan saya pakai AylaMyra Purifying dan Scar serum dua kali sehari untuk menyembuhkan jerawat dan menghilangkan parut pakai malam dan pagi.Juga pakai AylaMyra Brightening mask untuk mencerahkan kulit.Untuk memastikan jerawat mati dan hilang sepenuhnya pakai AylaMyra Clear Acne Solution pada kawasan jerawat sahaja untuk mematikan kuman.

Masalah Kedutan
Rawatan ini juga perlu dilakukan lebih awal 3 bulan sebelum tarikh majlis ,pastikan anda memakai serum khas untuk masalah kedutan dan mesti rajin memakai mask.Pastikan anda memakai sun block setiap kali keluar dan control diet anda ,jangan mengambil terlalu banyak makanan berlemak.
Cadangan saya pakai AylaMyra 24 K Gold Serum dua kali sehari pagi dan malam untuk memastikan kulit sentiasa lembab dan ia boleh mengurangkan kedutan dan garis-garis halus terutama di sekitar mata.Jangan lupa untuk memakai AylaMyra Collagen mask selang sehari untuk menegang dan menganjalkan kulit wajah.

Kosmetik baru /alat make up
Pastikan anda jumpa orang yang akan make upkan anda contoh mak andam dan test make up nya supaya tidak berlaku alahan dan keradangan kulit wajah masa majlis ni. Kalau ada masalah mak andam tersebut boleh bersedia.

Skin Care baru.
Semakin hampir dengan majlis janganlah anda terpedaya dengan kata-kata orang suruh test segala produk yang boleh bagi anda cantik, kalau nak try jugak try 3-4 bulan sebelum.Bukan apa takut berlaku alahan dan keradangan dan kalau nasib tak baik tak boleh dirawat dengan cepat ..habis sampai ke waktu majlis muka anda masih teruk.Sebab tu kene bersedia awal , anda nak nampak cantikkan sebelum majlis.

No comments:

Post a Comment

AylaMyra Skin Care

AylaMyra Skin Care