Sunday, October 14, 2012

Bagaimana ingin membuka salun kecantikan dan spa ?

Salam semua ,hari ini saya akan bincangkan bagaimana
anda ingin mempunyai salun dan spa sendiri.
Tentu bagi anda yang mempunyai impian dan minat dalam
bidang kecantikan ada bercita-cita memiliki salun dan spa
sendirikan?
Anda haruslah pandai mencari peluang untuk meletakkan diri
anda di dalam bidang ini.
 



Ada tiga cara untuk buka salun dan spa.

1. Membuka salun franchise, jenama milik orang lain dan anda
hanya mengurus dan memperolehi keuntungan.
2. Mengambil alih salun dari pemilik yang ingin menamatkan
perniagaan,ingin bersara,tidak ada business atau pun bankrupt.Lepas tu anda upgrade atau make over pulak.
3.Gunakan modal yang anda ada untuk set up anda punya
konsep dan cara sendiri untuk salun anda.

Sebelum nak buka spa ni anda harus tahu apa servis yang
biasa ditawarkan maka anda boleh pilih servis apa yang boleh dan
mampu anda tawarkan.

Lihat contoh dibawah

Body scrubs.
Body wrapping and herbal wraps.
Massage and aromatherapy.
Hot stone therapy.
Acupuncture and Reflexology.
Der ma abrasion.
Anti-aging.
Facials.
Makeup and makeover.
Skin cleansing and care.
Body waxing.
Polishing, buffing and bronzing.
Tanning.
Piercing.
Manicure
Padicure

Banyak serviskan , jadi peluang nak buat duit tu memang banyak.
Selain itu anda boleh menjual produk.
Antara produk yang boleh anda jual seperti contoh dibawah

Produk penjagaan wajah (skin care)
Produk penjagaan badan
Makeup.
Makeup tools.
Perfumes.
Bed and bath product.

Jadi dengan penjualan produk juga anda boleh menjana
pendapatan untuk kedai anda.

Selain itu salun anda haruslah mempunyai peralatan yang sesuai
dan sedia untuk digunakan seperti katil facial,sauna dan mesin
mesin .

ok servis,produk dan peralatan dah ada.Perkara yang lebih penting
yang anda harus fikirkan adalah lokasi.Setiap kali baca apa2
tentang marketing.Kita harus pentingkan lokasi,lokasi dan lokasi.

Anda harus memilih lokasi yang tepat dan mestilah ramai orang.
Mudah nak cari parking dan mudah untuk dicari.Anda juga patut
mengambil tahu tentang sewa dan jumlah deposit pastikan
harganya munasabah dan padan dengan budget anda.

Kan saya cakap pasal servis diatas tu sebenarnya anda boleh
fokus pada servis-servis tertentu sahaja,tak perlu semua munkin
kalau anda dah ada kemampuan dari segi masa ,kemudahan
dan pekerja yang cukup boleh buat semua. Selain itu
belilah peralatan dan mesin yang sesuai dengan servis yang nak offer.
Jangan beli yang tidak sepatutnya.Contoh kalau anda tak buat
servis slimming ,jadi tak perlu lah beli mesin pembakar lemak he he he.

 

Apa yang saya ceritakan kali ini cumalah asas sahaja, banyak lagi
faktor-faktor penting yang perlu anda ambil kira.

Saya dulu pernah buka namun kekangan masa , ketiadaan staf
dan minat saya yang lebih menjurus ke arah pemasaran produk
menyebabkan saya mengalih ke bidang pengedaran produk-
produk salun.

Saya membantu peniaga-peniaga baru dengan membekalkan produk kepada mereka.Salah satu jenama produk yang saya bekalkan sudah tentulah produk didalam blog saya ini iaitu jenama Aylamyra dimana produk kami yang terlaris adalah Face serum.Dimana produk ini digunakan dalam step facial dan pelanggan akan dapat kesan yang terbaik dan memuaskan hati mereka.

Jika anda berminat untuk mendapatkan produk untuk spa sendiri bolehlah menghubungi kami.

sms/whatsapp 0162890020.

Berikut ada lah senarai produk salun yang kami tawarkan.

Aylamyra Salun pack


Aylamyra Skin Care Salun Pack
Dapatkan barang-barang kegunaan salun anda disini.
Aylamyra juga membekalkan produk kepada salun-salun di semenanjung dan sabah/sarawak.
 -Untuk harga sila hubungi sms /whatsapp 60162890020
 -cas pos dikenakan mengikut tarif pos laju.
 -semua pack adalam dalam 1 kg /1000m
-minimum first purchase 150
 -minimum next purchase 1 item.

 1.Aylamyra Green Tea Cleansing Gel RM 88
 -memersihkan kulit dengan sepenuhnya
 -menanggalkan sisa kotoran dan sel kulit mati
-membuang sisa toksin di permukaan kulit

2.Aylamyra Marine milk Cleanser RM 88
 -membersihkan dan membuang sisa kotoran dan sisa make up.
-melembut dan menyihatkan kulit

3.Aylamyra Brighterning Exfoliating Scrub RM 138
-membuang sel kulit dan kotoran degil.
-meremajakan kulit
 -menaikkan seri wajah.

4.Aylamyra Hydro massage cream . RM 138
 -untuk kegunaan wajah dan badan.
-meransang pengaliran darah
-membaiki tona kulit.
 -memberikan kekuatan dan tenaga kepada kulit.
 -kulit menjadi lebih lembut dan segar.

5.Aylamyra lavendar massage oil. RM 138
-untuk kegunaan badan
 -merelaxkan fikiran
 -menghilangkan kegelisahan dan stress,
-diperkaya dengan vitamin E yang sememangnya bagus untuk kulit.

6.Aylamyra Cucumber Refreshing Toner RM 75
 -menyamankan kulit
-membaiki stuktur kulit
 -melembabkan kulit
 -membantu melengkapkan proses pembersihan kulit selepas cleanser.

7.Aylamyra Kiwi Brighterning Soft Mask RM 106
 -Melembabkan dan melembutkan lapisan kulit.
 -Menyihatkan dan memutihkan kulit
-menghilangkan bintik hitam dan mengawal pembetukan melanin.
 -sesuai untuk rawatan pencerahan,jeragat dan wajah kusam.

8.Aylamyra Black Sesame Soft Mask RM 106
 -menyihatkan kulit dan memberi kelembapan optimum.
 -kulit kembali anjal -kaya dengan Vitamin E
 -Memutihkan kulit
-sesuai untuk rawatan pencerahan dan anti aging

9.Aylamyra Tea Tree Soothing Soft mask RM 106
 -Menghentikan jerawat -merawat kesan kulit sensitif
 -Mempunyai antiseptic membasmi kuman jerawat dan acne

10.Aylamyra Gold Soft mask RM 135
 -melawan penuaan
-menaikkan seri wajah
 -melembabkan wajah
 -meremajakan kulit
-merawat parut dan kulit rosak

11.Aylamyra Diamond Soft Mask RM 135
-melawan penuaan
 -menaikkan seri wajah
 -melembabkan wajah
-meremajakan kulit
 -merawat kulit kendur dan kedut
 -merawat jeragat





Manakala kita ada 8 jenis serum berkualiti tinggi yang dapat anda gunakan di salun anda.



1.Aylamyra Renewal Diamond Serum 
 -untuk nampak muda
-untuk naik seri wajah
-untuk hilangkan flek dan jeragat
-hilang kedutan
2.Aylamyra 24K Gold Serum 

 -untuk lembabkan kulit
-awet muda
-kulit kencang
3.Aylamyra Stem Cell Serum 

 -untuk kulit licin
-baiki kulit rosak
-bagus untuk bekas jerawat,muka spt kawah bulan,ada lubang2.
4.Aylamyra Clear Skin Serum

 -untuk putihkan kulit
-untuk hilangkan flek
5.Aylamyra Soothing Serum 

 -untuk mereka yg kulit kering,kulit alergi,gatal dan mengelupas
6.Aylamyra Open Pore Serum 

 -untuk org yg pori2nya besar utk mengecil lagi
7.Aylamyra Purifying and Scar serum 

-untuk sembuhkan jerawat akne
-untuk hilangkan parut-parut jerawat
8.Aylamyra Eye Serum. 

 -untuk lingakaran gelap dimata
-untuk mata bengkak
-untuk hilangkan garis halus tepi mata

sms /whatsapp +60162890020

HARGA TIDAK TERMASUK POS.


JIKA ANDA BERMINAT MEMBUAT SERUM DAN AMPOULE JENAMA SENDIRI KAMI BOLEH MEMBANTU ANDA,

PRODUK BERKESAN DAN BERKUALITI TINGGI

KKM APPROVAL .

MODAL SERENDAH RM 4XXX .

HUBUNGI +60162890020
 

9 comments:

  1. Assalam.. saya berminat nak buka spa.. berapa yer anggaran basic modal yang diperlukan? tq..

    ReplyDelete
  2. Saya juga berminat. Bleh tau dak anggaran bajet nak buka. Sufyrayyan@gmail.com. Tq

    ReplyDelete
  3. Wah sangat bermanfaat sekali buat saya pribadi, saya yakin artikel ini juga bermanfaat banyak terhadap pembaca lainnya seperti yang saya alami.
    Terimakasih bos atas infonya, sukses selalu ..!
    Salam hangat dari admin BelajarSearchEngine

    ReplyDelete
  4. saya mencari tukang gunting rambut untuk saloon di ampang,dan saya juga mencari org yg nk beli saloon di area taman cahaya ampang,saloon nk jual sekali dgn barang2 rambut...pertanyaan bole cll saya 0102000127 atau whatsapp..urgent

    ReplyDelete
  5. salam.. Sy berminat nak membuka SPA mohon tunjuk ajar. 0192885018

    ReplyDelete
  6. Kalau ade yg nk jual salon, blh wasap sy ye 0193181081... wasap shj

    ReplyDelete
  7. Salam, sy berminat untuk buka spa. Boleh bantu?

    ReplyDelete
  8. salam saya berminat untuk buka spa dan saloon . boleh emailkan saya list yang saya perlu lakukan ? atau boeh whatsapp saya 019-9051912 . saya puan rabie

    ReplyDelete

AylaMyra Skin Care

AylaMyra Skin Care