Tuesday, October 30, 2012

Berhenti ! Saya takut jadi perempuan tua !

Semua orang akan tua ok.Tapi walaupun dah tua...nak kelihatan cantik juga.Segar dimata pandangan kawan-kawan apalagi teman hidupkan ...

Makanya, penuaan tidak dapat dielakkan, dan  semakin tua, kesan penuaan pada badan kita menjadi lebih ketara. Secara umumnya, kulit kita mula mengalami penuaan  semasa kita berada dalam umur 20an, tetapi ia perlu mengambil beberapa dekad untuk penuaan itu lebih kelihatan.

Tanda biasa penuaan pada kulit berkedut, bintik hitam, dan kekeringan. Semakin berumur kulit menghasilkan kurang minyak, dan menyebabkan kulit kita terdedah kepada iklim dan pengeringan melampau. Orang yang mengalami kulit nipis disebabkan oleh kehilangan lemak, kulit menjadi pudar dan kurang padat seterusnya menjadi kendur.

Terdapat beberapa cara untuk memerangi penampilan dan kesan penuaan kulit. Pertama sekali adalah  pendedahan terhadap cahaya matahari. Cahaya matahari secara langsung adalah salah satu penyumbang terbesar kepada penuaan pra-matang. Untuk mengelakkan kesan-kesan kerosakan akibat cahaya matahari, anda harus memakai sun block SPF 15 atau lebih tinggi.

Rokok boleh dikatakan penyumbang terbesar kepada kedutan mendalam dan penuaan pra-matang selepas pendedahan matahari. Merokok berpanjangan dan penyedutan meningkatkan bilangan garisan kelihatan halus dan kedutan, kulit mengambil masa yang lebih lama untuk sembuh, dan pigmentasi dan bintik umur menjadi ketara. Nikotin masuk kedalam saluran darah dan mengurangkan penyaluran
oksigen ke kulit, pada asasnya memotong bekalan nutrien yang sihat.

Jika anda telah mendengar mitos bahawa senaman muka akan mengekalkan kesihatan wajah pada masa hadapan, anda mungkin perlu berhenti sekarang. Kajian telah menunjukkan bahawa berulang-ulang berlakunya senaman muka hanya meningkatkan garis halus dan kedutan pada masa depan. Cuba
betulkan kedudukan tidur anda. Jika anda sentiasa tidur dengan pipi anda di atas bantal dalam cara yang sama, kulit anda akan kedut mudah seperti yang anda umur.

Salah satu cara terbaik terhadap penuaan kulit yang sihat adalah pemakanan yang seimbang. Pastikan diet anda yang sarat dengan minyak pati, ikan, buah zaitun, kacang, bijirin penuh, buah-buahan dan sayur-sayuran, air, teh, dan produk tenusu dikurangkan lemak. Pastikan kulit mendapat kelembapan secukupnya dan ini akan membantu dalam sistem pertahanan semula jadi kulit terhadap merosakkan radikal bebas.

Disini lah Aylamyra Diamond Serum memainkan peranan ia membantu melembabkan kulit dan mencegah kulit dari anasir radikal bebas berbahaya. Selain itu serum berlian ini mampu mengatasi masalah-masalah yang telah terjadi akibat aktiviti penuaan.

Aylamyra Diamond Serum membantu mencegah dan merawat
-menghilangkan jeragat
-mencerahkan wajah
-mengembalikan keremajaan kulit
-memberikan kelembapan untuk masa yang lama
-meningkatkan collagen
-mengurangkan kedutan pada wajah
-memberikan efek shininng pada kulit
-melindungi kulit dari sinar UV
-berupaya menghilangkan rasa tidak selesa kulit sensitif dan kering
-berupaya menyembuhkan luka pada kulit
-Kulit tidak mudah didatangi jerawat
-menghaluskan kulit
-sesuai untuk semua jenis kulit.

Aylamyra Renewal Diamond Serum RM 65/SS RM 69

No comments:

Post a Comment

AylaMyra Skin Care

AylaMyra Skin Care