Monday, November 26, 2012

Wajah Nora macam kawah bulan sebab tu pertunangannya dibatalkan

Wajah Nora macam kawah bulan sebab tu pertunangannya dibatalkan.

Nora dipertemukan jodoh oleh keluarganya. Dia hanya bertemu dengan Hazim sekali
sahaja setelah ibu bapanya mengatur perjumpaan pertama kali itu.Nora memang seorang
yang cantik dan menawan namun semasa di university dulu Nora mengalami jerawat yang
teruk akibat pengaturan masa dan pemakanan yang tidak teratur.
Walaupun selepas 2 tahun mempunyai kerjaya sendiri ,Nora masih tidak mempunyai
teman lelaki,ini adalah kerana setiap kali lelaki mendekatinya akan menolak untuk
keluar kali kedua.

Nora menjadi semakin rendah diri, dan mula menjadi pendiam dan kurang keyakinan dan menerima
sahaja jodoh pilihan orang tuanya.Pertama kali berjumpa Hazim ,jantung Nora berdegup kencang
seolah Hazim ditakdirkan untuknya.Hazim seorang yang sopan dan hormat orang tua,
rajin solat dan berbicara dengan lembut.Nora merasakan Hazil adalah jodoh yang tepat untuknya.
Pulang dari pertemuan pertama itu hatinya berbunga riang.Nora kembali ceria dan perkara
ini amat dirasai oleh keluarga dan teman-temannya.

Setelah dua minggu berlalu,semangat Nora menjadi rapuh.Hazim tidak menghubunginya !!!!!!
Hati Nora seperti disayat sembilu,makan tak lalu tidur pun tak lena.Nora malu nak call
Hazim,ya lah takkan perigi mencari timba.

Dengan penuh keluh kesah,Nora menangis didepan cermin, apakah wajah yang yang mempunyai
kawah berlubang itu puncanya.Adakah kecantikan wajah ini akan membuatkan jodohnya hilang.
Nora bertekad,penyelesaian harus dicari...ia tak mahu masalah parut berlubang ini menjadi penghalang
perkahwinannya....

Itulah puan-puan cerita ini sekadar contoh, lelaki ni cakap je mereka tak pentingkan kecantikan kita
tapi dalam hati mereka ,mereka nak isteri mereka cantik,bersih dan wangi.Tiga elemen ini sangat
penting dalam penampilan seorang wanita.Akhlak dah tentulah tapi skrg kita fokus kepada mencantikkan diri.
walaupun anda belum kawin ,tapi susah benor nak dapat jodoh..fikir2kanlah..

Cantik itu universal ,setiap wanita adalah unik.Ada kecantikan masing-masing.Walaupun anda cantik bak bidadari
masa make siap (sebab boleh tutup dgn make up) tapi malam teserlah kulit muka sebenar .Suami kita yang lihat
puan-puan...tak tensen ke mereka ??? Jadi kita harus kelihatan cantik menarik didalam rumah kita.Itu yang paling penting.

Ok saya harap tulisan saya kali ini boleh memberi kesedaran kepada puan-puan semua ,dan supaya puan 2 terdetik
membuat perubahan pada diri....

Untuk maklumat lanjut dan consultasi hubungi saya di email myreamas2@yahoo.com  saya sangat sudi membantu anda.

1 comment:

  1. assalam...
    saya ada masalah parut berlubang akibat 'chiken pox' dalam sangat dan dah bertahun dah.saya nak tanya boleh ke guna aylamyra serum stem cell peptide dekat parut nihh...dah bermacam produk dah guna...sampai terpikir nak buat laser...tapi mahal plus mesti sakit...tapi jumpa aylamyra...pliss help me...

    ReplyDelete

AylaMyra Skin Care

AylaMyra Skin Care