Thursday, January 3, 2013

Bagaimana untuk menghilangkan Kulit kering dan tidak selesa.

Bagaimana untuk menghilangkan Kulit kering dan tidak selesa.

Hari ni saya akan membincangkan bagaimana untuk menghilangkan kulit kering dan tidak selesa.Untuk mencegah kulit kering cuba cuci muka dengan air sejuk jangan guna air panas kerana air panas ni akan membuat kulit kita kering.Gunakan pencuci wajah yang melembabkan dan mempunyai bahan seperti glycerin.Contoh pencuci terbaik adalah Aylamyra cleansing gel.Ia membantu melembabkan kulit dan melindungi dari kekeringan.

Anda juga harus memakai pelembab secara konsisten 2 hingga 3 kali sehari.Anda juga boleh mengunakan serum yang bersifat melembab seperti Aylamyra 24K gold serum dan Aylamyra Soothing serum.

Anda boleh memakai 24K gold setiap pagi ,tengahari dan malam.Kemudian setiap kali anda merasa kulit anda kering ,dimana-mana saja sapukan soothing serum. Dengan ini kulit anda akan kekal lembab dan tidak kusam.

Anda juga minum banyak air sehari untuk membantu melembabkan kulit wajah,kulit wajah kita menjadi kusam kerana tidak cukup air. Cuba minum sekurang-kurangnya 2 LIter air sehari.Selain itu pengambilan supplement tambahan juga menyebabkan kulit kering ,kerana banyak air diperlukan oleh badan kita untuk menguraikan supplement tersebut. Jadi pengambilan air adalah sgt penting.

No comments:

Post a Comment

AylaMyra Skin Care

AylaMyra Skin Care