Tuesday, January 15, 2013

Wajah nampak semakin tua apa yang perlu anda lakukan


Semakin bertambah usia kita, jumlah kolagen dalam kulit kita berkurangan, lalu menyumbang kepada pembentukan kedutan dan perubahan lain yang menjadikan kita kelihatan lebih tua.Untuk pengetahuan anda wanita mempunyai kolagen kurang daripada lelaki.

Aylamyra Renewal Diamond Serum adalan antioksidan yang bermanfaat kerana keupayaan untuk mengurangkan, meneutralkan dan menghalang kerosakan pada badan yang di akibatkan oleh radikal bebas.

Radikal bebas adalah molekul oksigen yang tidak stabil yang dihasilkan oleh badan melalui proses metabolik, seperti penyerapan makanan, dan melalui pengambilan toksin dari sumber pemakanan, atau pendedahan kepada pencemaran udara.

Pada asasnya dalam  kehidupan harian, anda sentiasa ada potensi yang menggalakkan pengeluaran radikal bebas. Maka antioksidan seperti Aylamyra Renewal Diamond Serum dapat mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas dengan menyekat proses oksidatif dalam sel-sel, menghalang keradangan yang membawa kepada kekurangan kolagen, dan menawarkan perlindungan terhadap sinar matahari dan kanser kulit.

Kita kalau dah meningkat usia mulalah berkedut sana-sini,kedutan ini terjadi disebabkan pergerakan kulit dan otot kita sehari-hari.

Kita boleh mencegah dan meminimakan kesannya dengan mengunakan pelembab Aylamyra Stem Cell Moisturising Cream dan serum yang sesuai seperti Aylamyra Renewal Diamond Serum agar garis-garis halus yang terjadi akibat pengumpulan kerosakan kulit akibat sinar Uv dan dehidrasi.

Kesan pelembap Aylamyra Stem Cell Moisturising Cream adalah dua kali ganda iaitu membantu untuk mencegah kulit daripada kering dan  melembabkan permukaan kulit untuk memberi penampilan yang lebih llicin.

Apakah ketebalan kulit mempengaruhi kedutan ? kalau anda nak tahu kita semua berkulit nipis di kawasan tertentu.Ketebalan kulit kita berbeza dengan ketara,contohnya kelopak mata nipis,tapak tangan dan kaki pulak tebal.Kawasan kulit nipis,mempunyai kurang penghasilan collagen  dan lemak ,sebab tu berkedut dulu tu .

Tambahan pula, melanin (pigmen kulit) adalah pertahanan tubuh terbaik terhadap kesan berbahaya matahari, itulah sebabnya jika kulit kita gelap menunjukkan kurang tanda-tanda bintik atau tompok gelap. Oleh itu, tahap penuaan kulit berbeza mengikut  keturunan dan tahap seseorang tu terdedah pada  cahaya matahari contoh org yang kerja banyak kat luar.

Tapi kalau kat kawasan kulit tebal dan dan berminyak lambat sikit mengalami kedutan.Penampilan kulit matang (nampak tua) boleh diperbaiki dengan penggunaan tetap produk pelembab seperti Aylamyra Stem Cell Moisturising Cream atau serum seperti Aylamyra Renewal Diamond juga pengunaan pelindung matahari seperti Aylamyra SPF 30 sun block faundation boleh mengurangkan penampilan garis-garis halus dan memberikan tekstur yang lebih anjal dan muda untuk anda.

No comments:

Post a Comment

AylaMyra Skin Care

AylaMyra Skin Care