Sunday, December 21, 2014

Simpan produk kosmetik dalam peti sejuk.

 
Ada produk yang tak perlu simpan dalam peti sejuk tapi ada juga lebih baik simpan dalam peti sejuk.
ok skrg saya nyatakan beberapa barang kosmetik kita yang boleh kita simpan dalam peti sejuk key.

Kita boleh simpan produk yang tak de pengawet mcm produk organik.Perfume pun boleh simpan dalam fridge
supaya dapat melindungi daripada proses pengoksidaan akibat haba yang berlebihan atau terdedah pada cahaya matahari.

Selain itu eye serum dan eye mask elok simpan dalam peti sejuk. Kerana  dalam rawatan utk mata bengkak dan eye bag (lingakaran gelap bawah mata) suhu sejuk dapat mengecutkan saluran darah yang mengurangkan aliran bendalir dalam tisu lembut.Ia juga boleh meransang saliran limfa.

Dapatkan Aylamyra Eye Serum dan Aylamyra Intensive Eye Recovery Mask disini.

Ok yang best simpan paper mask dalam fridge...memang bagi rasa yg best dia punya cooling effect kerana ia bagus penghidaratan,
mendatangkan rasa nyaman dan tenang dan merilexkan. Bila kita rilex segala mcm ingredient yang best dalam mask tu akan masuk
dengan jayanya.

 Dapatkan Aylamyra Hidrathing C+ paper mask disini.

Selain itu anda boleh simpan produk anda yag mempunyai aplicator logam tapi make sure anda dah tanya dah kat org yg beli tu
nanti tak pasal2 main letak rosak ler pulak.

Bahan make up pun letak dalam peti sejuk...macam celak,gincu...compact...lip balm....TETAPI  bukan simpan kat situ teruslah
incase kalau tercair ker coz ltk tempat panas...jadi kita ltk dalam peti sejuk so ia akan ok balik lah mcm asal.

Akhir sekali boleh try tips ni mana tahu boleh bantu anda kan. Saya tahu anda nak tahu kan ..perluker nak simpan serum dalam peti sejuk ? jawapan saya simple ya boleh jer...tapi tak perlu pun tak per...khasiat sama ajer...cuma kalau sejuk sgt nak sapu tu satu hal pulak...kalau kat mata oklah lagi ...ok ikut suka mana2 pun boleh...










No comments:

Post a Comment

AylaMyra Skin Care

AylaMyra Skin Care