Thursday, December 18, 2014

Smart Phone punca Jerawat.



Percaya atau tidak,kalau anda tak bersihkan smartphone ia juga boleh menjadi punca masalah kulit seperti jerawat atau menyebabkan jerawat anda tak boleh sembuh.

Munkin anda tak perasan ,smartphone yang kita pegang tu munkin lagi banyak kuman daripada toilet.Malah touchscreens tu adalah medium yang baik dalam menyebarkan kuman kesannya sama macam kita terbersin kat muka org lain dan tak tutup mulut.

So bila tak bersih dan kita guna talifon kene kat pipi...sentuh berulang kali dengan jejari kita,sentuh pulak tempat lain and so so on...... Bila kene pipi kita boleh menyebabkan jangkitan dan kita tak berapa perasan. Kita ingat kita tetiba kene jerawat sbb bende lain. Juga kalau anda yg ada sensitif skin munkin akan mengalami pedih dan rashes.

Untuk elakkan masalah ni, so start jaga kebersihan smartphone anda, cari wipe yang antibakteria boleh dapatkan di farmasi.

Dan lap lah beberapa kali sehari. Munkin perubahan sikap anda ini boleh membuat kulit anda sihat. Tapi kalau anda dah ada masalah jerawat boleh dapatkan Aylamyra purifying and scar serum dimana serum ni boleh membantu mematikan bakteria jerawat di wajah  dan menghilangkan parut hitam dan kemerahan, Selain itu bagi anda yang kulit sensitif  bila kulit anda pedih dan gatal bolehlah guna Aylamyra Soothing serum untuk legakan masalah anda ini.
Aylamyra Purifying And Scar Serum





No comments:

Post a Comment

AylaMyra Skin Care

AylaMyra Skin Care