Monday, April 27, 2015

Masalah parut jerawat

Masalah jerawat adalah masalah utama untuk remaja . Masalah ini menjadi lebih rumit apabila remaja mula mencuba pelbagai jenis produk. Saya boleh memberi beberapa tip dan panduan untuk remaja yang mempunyai masalah jerawat.
 
1. Amalkan banyak pemakanan yang mengandungi antioksidan yang tinggi seperti buah-buahan citrus, nenas, kiwi dan anggur. Kebanyakan sayur sayuran juga mempunyai antioxidan yang tinggi .

2. Stres juga boleh menjadikan jerawat tumbuh dengan banyak. Oleh itu lakukan aktiviti yang boleh mengurangkan stres dan menyihatkan seperti bersukan

3. Apa-apa produk yang diletakkan di muka mestilah bebas minyak, berasaskan air dan non-comedogenic (tidak menyumbat pori-pori muka). Gunakan pencuci muka yang sesuai dan jangan mencuci muka dengan sabun mandi.

4. Jika peralatan kosmetik anda menyebabkan tumbuh whitehead atau blackhead, tukar kepada jenama lain. Yang terbaik adalah kosmetik berasaskan mineral. Kosmetik di muka mesti dicuci sebelum tidur .

5.Dapatkan Aylamyra purifying and scar serum.Hanya perlu sapu 2x sehari pagi dan malam. Biasanya jerawat akan sembuh dalam 2-3 hari. Anda boleh terus pakai selepas jerawat kecut kerana Aylamyra purifying and scar serum berupaya menhentikan jerawat,menghilankan parut hitam,parut kemerahan,mengawal kulit berminyak dan membersihkan dan mengecilkan pori-pori terbuka.
 
Perubahan hormon juga boleh menyebabkan jerawat yang teruk. Jika langkah langkah di atas tidak dapat membantu,boleh cuba rawatan antibiotik. Sila berjumpa dengan pakar kulit.

sms/whatsapp +60162890020 untuk maklumat lanjut.

#‎jerawat‬ ‪#‎parut‬

No comments:

Post a Comment

AylaMyra Skin Care

AylaMyra Skin Care