Monday, September 14, 2015

Penjagaan kulit wajah semasa jerebu.

Jerebu oh jerebu,tiap-tiap tahun Negara kita di landa jerebu. Ada pakai topeng muka tak ?

Ok hari ni nak story pasal jerebu dan kesannya pada kulit kita dan macam mana nak mencegahnya.

Jerebu ni memerangkap sinar UV di atmosfera dan pendedahan kita pada sinar uv ni lebih kuat berbanding keadaan tidak jerebu.

Gabungan zarah asap dan sinar UV menghasilkan radikal bebas - molekul yang menjejaskan sel-sel kulit dan menyumbang kepada tanda-tanda penuaan seperti kedutan.

Seperti yang kita tahu pencemaran adalah salah satu punca penuaan kulit pra-matang

Pencemaran udara, seperti debu, juga boleh meyebabkan kerengsaan fizikal, mengeringkan kulit atau menyumbat pori-pori, yang membawa kepada  masalah gatal, flek atau jerawat. Kalau kulit anda sensitive munkin lebih teruk.

Apa yang perlu anda lakukan skrg pastikan anda memakai krim pelindung matahari (sun block ) dan krim pelembab yang mengandungi bahan yang mengandungi anti oksidan  yang mampu menghalang radikal bebas dan sinar matahari. Jangan risau Aylamyra Skin Care ada pelembab sesuai untuk anda

Makan buah-buahan segar dan sayur-sayuran yang kaya dengan antioksidan dan vitamin, ini boleh mengukuhkan pertahanan kulit kita daripada radikal bebas.

Anda harus membersihkan wajah setiap kali datang dari luar rumah. Tapi pastikan anda tidak overwash pulak  muka kerana ini boleh membawa kepada kehilangan minyak semula jadi pada kulit.

Kerengsaan kulit dan luka kecil di lapisan kulit bahagian akan membuat ia lebih mudah terdedah kepada jangkitan."

Walaupun kebanyakan orang mencuci muka dua kali sehari,namun kekerapan optimum bergantung kepada jenis kulit individu dan berapa banyak kulit seseorang itu boleh bertahan.

Mereka yang mempunyai kulit normal boleh membasuh sehingga empat hingga lima kali sehari menggunakan pembersih yang lembut. Mereka yang mempunyai kulit kering mesti basuh tidak lebih daripada sekali atau dua kali sehari, tapi kulit berminyak masih boleh membersihkan selagi kulit mereka tidak mula berasa kering.

Anda boleh mendapatkan pencuci wajah yang sesuai dengan produk Aylamyra. Kita ada Aylamyra Cleansing gel untuk semua jenis kulit dan Aylamyra Oil Free Cleanser untuk mereka yang ada masalah kulit berminyak.

Klik sini untuk beli http://www.aylamyra.com/category-117665.html


-

No comments:

Post a Comment

AylaMyra Skin Care

AylaMyra Skin Care